با انواع روش های درمان شوره سر آشنا شوید شوره سر جزو متداولترین مشکلات مویی در بین افراد به حساب میآید که ممکن است در دورههای سنی مختلف برای افراد اتفاق بیفتد. درمان شوره سر اگر در زمان مناسب انجام نشود، به مرور زمان مشکلات دیگری از جمله ریزش مو را برای افراد به همراه دارد.
شوره مو هنگامیکه پوست و مو تغذیه مناسبی نداشته باشند و مواد مغذی لازم به آنها نرسد، رخ میدهد؛ بدین شکل که سلولهای بیرونی پوست رفته رفته از بین میروند و بعد از مدتی که تعداد سلولهای مرده زیادتر شود، از سطح پوست جدا شده و به صورت پوستههای سفید خود را نشان میدهند.
تنظیم PH سطح پوست سر در درمان شوره
شوره سر ممکن است عارضه زیادی برای افراد به دنبال نداشته باشد، اما این امکان وجود دارد که به لحاظ نظافت، برای فرد مشکلاتی را ایجاد کند و ظاهر افراد را به هم بریزد. همچنین در مواردی خارش و التهاب را به دنبال خواهد داشت. روش قطعی برای درمان شوره سر وجود ندارد؛ چرا که قارچهای موجود در پوست سر همیشه در حال فعالیت هستند که وجود آنها برای سلامت موها تا حدی ضروری است. با این وجود با انجام روشهایی میتوان این موضوع را کنترل کرد. افرادی که پوست بسیار چربی دارند بیش از دیگران در معرض شوره سر هستند و لازم است تا PH سطح پوستشان تنظیم شود.
وجود روش های مختلف در درمان شوره سر
افرادی که با شوره سر روبرو هستند باید بدانند که به دلیل اینکه هر پوستی متفاوت با دیگری است، نمیتوان روش خاصی را برای درمان در همه افراد در نظر گرفت. شما باید روش و محصولی را انتخاب کنید که تاثیر بهتری بر پوست سر شما بگذارد. شما میتوانید برای درمان شوره سر از دو روش خانگی و مراجعه به پزشک استفاده کنید. روشهای خانگی شامل استفاده از مواد طبیعی بر روی پوست سر و تغییر سبک غذایی و زندگی میشود. همچنین در مواردی که شوره سر مشکلاتی را در سطح پوست به وجود میآورد، مراجعه به متخصص ضروری خواهد بود.
درمان شوره سر با مراجعه به پزشک متخصص
برخی افراد به دلیل شدت شوره سر، مشکلاتی در سطح پوست سر آنها ایجاد میشود که باید برای درمان خود به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنند. پزشک با بررسی وضعیت فرد، روش درمانی خاصی را توصیه میکند.
اغلب، پزشکان شامپوهای طبی ضدشوره از جمله کتوکونازول، سلنیوم سولفید و پیریتنیوم زینک (پریتیون روی) را پیشنهاد میدهند. همچنین انواع شامپوهای پلی تار و آنتی سپتیک مانند شامپو ستاولون و نیز لوسیونهای نرمکننده پوست هم تجویز میشود.
علاوه بر این در موارد شدیدتر، امکان دارد شامپوهای حاوی قطران، کرم پوست سر حاوی کورتیزون و پماد ۵ درصد اسید سالیسیلیک را هم توصیه کنند. برخی مواقع درماتولوژیست استفاده از مکملها و مولتی ویتامینها را تجویز میکند. ویتامینهای گروه B، امگا 3، روی و سلنیوم برای دوری از شوره سر مناسب هستند. روی و سلنیوم جزو موادی هستند که در شامپوهای ضدشوره هم استفاده میشود. مصرف این مکملها حتما باید با تجویز پزشک متخصص باشد چرا که مصرف بی رویه آنها در بدن مسمومیت ایجاد میکند.
محصولات گیس بانو
شانه تونی اند گای مدل 06822
شانه تونی اند گای مدل 06600
اتو مو تیتانیوم پرومکس مدل 5742T
شانه بالیاژ و هایلایت دم فلزی
نقاب تافت
چسب مو کاسپین مدل Mega Hold حجم 250 میلی لیتر
شامپو آرگان لایتنس فری سولفات
فرکننده مو پرومکس سایز 25 مدل 4725K
درمان شوره سر با کمک مواد طبیعی ضد شوره
شما میتوانید در درمان شوره سر از مواد طبیعی و مفیدی که علاوه بر درمان شوره باعث سلامت مو و پوست سر میشوند هم استفاده کنید:
1- روغن نارگیل
روغن نارگیل یک مرطوبکننده طبیعی بوده که در درمان شوره سر ناشی از خشکی پوست سر تأثیر بسیاری دارد. طریقه مصرف این روغن بدین نحو است که ۳ تا ۵ قاشق چاییخوری از روغن را به مدت یک ساعت روی پوست سر گذاشته و سپس شامپو کنید.
2- روغن زیتون
روغن زیتون هم جزو مرطوبکننده طبیعی به شمار میآید که باعث نرمی و استحکام بیشتر مو میشود. شما میتوانید 10 قطره از روغن را هنگام خواب به پوست سر زده و صبح موهای خود را شامپو بزنید و آنها را بشویید.
3- آلوئه ورا
آلوئهورا یکی دیگر از مواد طبیعی بوده که در مواردی نظیر جلوگیری از شوره و چربی اضافی پوست سر، تسکین پوست سر و درمان ریزش، موثر است. طریقه مصرف آلوئهورا بدین گونه بوده که شما باید پیش از شستشوی مو، برگ آلوئهورا را بر روی پوست سر بمالید و آن را ماساژ دهید.
4- جوش شیرین
یکی دیگر از مواردی که در درمان شوره سر میتوان از آن استفاده کرد، جوش شیرین است. این ماده با گرفتن چربی پوست سر، مانع از ایجاد شوره در سر میشود. طریقه مصرف جوش شیرین اینگونه بوده که مقداری از آن را روی پوست سر ماساژ داده و پس از چند دقیقه آبکشی کنید.
5- آب لیمو
آبلیمو به دلیل داشتن ویتامین سی در درمان شوره، ریزش و چربی پوست سر اثرگذار است. شما میتوانید دو قاشق چاییخوری از آبلیمو را روی پوست سر قرار داده و بعد از انجام ماساژ آن را آبکشی کنید.
6- سرکه سیب
سرکه سیب هم در ترمیم آسیبهای مو از جمله شوره سر موثر بوده و ظاهری ابریشمی و نرم به مو افراد میدهد. شما میتوانید سرکه سیب را با آب مخلوط کرده و آن را به مدت پانزده دقیقه تا یک ساعت روی مو قرار داده و سپس آبکشی کنید.
7- حنا
استفاده از حنا برای درمان خانگی شوره سر چرب یک راهحل بسیار مناسب است. برخی افراد بعد از یک بار استفاده از این ماده تاثیر آن را مشاهده کردهاند. همچنین حنا برای درمان خانگی شوره سر قارچی نیز موثر بوده که میتوان از آن را در ماسکهای مختلف استفاده کرد.
8- نمک
استفاده از نمک هم برای درمان شوره سر نیز بسیار موثر است. این ماده باعث از بین بردن سلولهای مرده و باز کردن منافذ پوست، کنترل تولید چربی اضافی توسط پوست و رطوبترسانی به سطح پوست میشود. برای درمان شوره به وسیله نمک میتوانید به صورت مستقیم، نمک را بر سطح پوست سر ریخته، سپس دست خود را خیس کرده و به مدت ۱۵ دقیقه پوست را ماساژ و سپس بشویید. همچنین میتوانید نمک را به شامپو اضافه کنید و با آن موهای خود را شستشو دهید.
درمان شوره سر با تغییر سبک غذایی
برخی متخصصان معتقد هستند که افرادی که شوره سر دارند به دلیل داشتن عادات بد غذایی است. با توجه به این موضوع این افراد با تغییر سبک غذایی میتوانند به درمان شوره سر بپردازند. مواد غذایی که در طول روز مصرف میشود، علاوه بر سلامت جسمی و بدن، بر روی سلامت موهای شما هم نیز اثرگذار هستند. برخی از مواد مغذی تاثیر بیشتری در درمان شوره دارند:
- خوردن انواع سبزیها و ماهیها
- مصرف امگا ۶ به دلیل داشتن اثرات آنتی اکسیدانی (گردو، روغن هسته انگور، تخمه آفتابگردان، روغن ذرت، روغن گردو)
- خوردن انواع ویتامینهای A، E، B (شیر، پنیر، تخم مرغ، جگر، گوشت مرغ، گوشت قرمز، ماهی، صدف، اسفناج، کلم)
- مصرف زینک ( گندم، جو، برنج، گوشت، حبوبات، صدف، آجیل، تخم مرغ، لبنیات)
تغییر در سبک زندگی
مراقبتهای روزانه و کلی از بدن و موها کیفیت زندگی شما را بالا برده و در نتیجه باعث ایجاد سلامت بدن و مو میشود. با توجه به این موضوع احتمال ایجاد شوره سر در شما کاهش پیدا میکند. این عوامل شامل موارد مختلفی میشود:
- شانه زدن مرتب منظم موها با ملایمت
- رعایت بهداشت مو با استفاده از شامپوهای با کیفیت و استاندارد
- دقت در شستن سر با شامپو ( سست کردن پوستهها با ناخنها و مالش سر به مدت حداقل ۵ دقیقه)
- مرطوب نگه داشتن پوست سر و جلوگیری از خشکی آن به خصوص در فصول سرد و خشک
- مشورت با دکتر متخصص پوست و مو
- مقابله با استرس با کمک روشهایی مانند ورزش و نوشیدن آب کافی
درمان شوره سر را جدی بگیرید
افراد میتوانند برای درمان شوره سر از روشهای مختلفی استفاده کنند. برخی اوقات ممکن است با اصلاح سبک زندگی یا برخی درمانهای خانگی بدون نیاز به استفاده از شامپوهای مخصوص یا داروها، شوره سر را درمان کرد. برای خرید انواع شامپوهای شوره سر به فروشگاه اینترنتی گیس بانو مراجعه نمایید. اما در برخی موارد به دلیل شدت شوره سر در برخی از افراد، بدون استفاده از دارو یا شامپوهای مخصوص نمیتوان آن را درمان کرد؛ لذا مراجعه به متخصص پوست یا درماتولوژیست ضروری خواهد بود. پزشک با بررسی عوامل مختلفی همچون سن، شرایط زمینهای، علت ایجاد و شدت شوره سر، بهترین راهکار را به شما پیشنهاد میدهد.
ارسال دیدگاه