شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در هنگام شانه کردن سر، با حجم انبوهی از موهای خود در کف برس مواجه شوید یا همیشه باید موهای ریخته شده خود را از روی زمین جمع کنید! ریزش مو در زنان و مردان، یکی از شایعترین مشکلات پوست و مو است که برای افراد در هر سنی که باشند، عذابآور است. اینکه روزانه موهای خود را از دست دهید و به طاسی و کچلی نزدیک شوید؛ از بزرگترین ترسهای افرادی است که به ریزش مو مبتلا هستند. اگر شما هم احساس میکنید ریزش مو شدید دارید، با آگاهی از اینکه ریزش مو چیست؟ علل و درمان ریزش مو در زنان چگونه است و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد، میتوانید خودتان را از این مخمصه نجات دهید! با فروشگاه اینترنتی گیس بانو همراه باشید تا به پاسخ سوالتان برسید.
نشانه های ریزش مو در زنان
منظور از ریزش مو در افراد، حجم بیرویه ریختن مو در روز است. توجه داشته باشید که ریزش حدود 80 الی 100 نخ مو در زنان عادی بوده و نیازی به نگرانی ندارد؛ اما اگر احساس میکنید که ریزش مو شما معمولی نیست، بهتر است این مشکل را پشت گوش نیندازید و راهی برای درمان آن پیدا کنید. در ادامه به رایجترین نشانههای ریزش مو در زنان پرداخته شده است. وجود این علائم به شما نشان میدهد که تا چه حد دچار ریزش مو شدید هستید.
- کنده شدن مو به راحتی با لمس کردن سر
- مشاهده مقدار زیادی از مو بر روی بالشت، برس یا حمام
- ایجاد طاسیهای منطقهای و کم پشت شدن مو در بخشهای مختلف
10 دلیل مهم ریزش مو
بسیاری از افراد فکر میکنند طاسی و کچلی تنها مختص مردان است. در صورتی که اگر ریزش مو در خانمها کنترل و درمان نشود؛ میتواند طاسی را با الگوهای زنانه برای آنها به وجود آورد. همچنین با اینکه وراثت طاسی در زنان برخلاف مردان تاثیر چندانی ندارد؛ اما عوامل مختلفی از کوچک تا بزرگ میتوانند باعث ریزش مو شوند. به طور مثال با اینکه شوره سر بر ریزش مو تأثیر مستقیمی ندارد؛ اما میتواند آن را شدت دهد. ازاینرو با توجه به اینکه برای شوره سر چه باید کرد؛ ریزش مو را کاهش داد. شایعترین دلایل ریزش مو در خانمها عبارتاند از:
1- عدم تعادل هورمونی
یکی از مهمترین مشکلاتی که زنان با آن دست و پنجه نرم میکنند؛ عدم وجود تعادل هورمونی در بدن آنها است. چرا که نه تنها بر سلامت جسم و عادت ماهیانه آنها تأثیر میگذارد؛ بلکه مشکلات پوستی از جوش و لک و آکنه گرفته تا ریزش و شکننده شدن مو را نیز به دنبال دارد. اگر احساس میکنید دچار بیماریهای هورمونی هستید؛ درمان آن را به تعویق نیندازید و چرخه حیات موهای خود را احیا کنید.
محصولات گیس بانو
گیره منقاری کوچک رنگی
اتو مو پرنسلی مدل PR107AT
فویل آلومینیوم رولی عرض 20 سانتی متر وزن یک کیلوگرمی
پروتئین مو نانو خاویار Nano Caviar protein
موس حجم دهنده تی جی
گیره مو سوسماری تونی اند گای بسته 6 عددی
سشوار ایتالیایی پرومکس 2400 وات مدل 7878K
برس پیچ سرامیکی حرفه ای اچ اس ای HAS سایز43
اتو مو باراباس نانو مدل ST3300
2- استرس و اضطراب
شاید هیچ چیز به جز استرس نتواند به صورت مستقیم بر ریزش مو در زنان تاثیر بگذارد! حتی ممکن است شما هم تجربه گرفته باشید وقتی دوران استرسزایی از زندگی خود را پشت سر میگذارید، شدت ریزش موهای شما نیز افزایش مییابد. استرس با افزایش سطح آندروژن در بدن ریزش مو را شدت میدهد و حتی ممکن است در سیستمهای گوارشی اختلال ایجاد کرده و مشکلات پوستی همچون شوره سر را به دنبال داشته باشد.
3- کم خونی و فقر آهن
برای پاسخ به سؤال ریزش مو چیست؟ علل و درمان آن چگونه هستند؛ باید به مواد مغذی مورد نیاز مو نیز توجه کرد. یکی از ضروریترین مواد برای تولید پروتئین سلول مو، آهن است. برای همین افرادی که دچار کمخونی و کمبود آهن هستند؛ ریزش مو را تجربه میکنند. اگر احساس میکنید ریزش مو شما به دلیل فقر آهن اتفاق میافتد، بهتر است با مراجعه به پزشک، نسبت به درمان خود اقدام کرده و از مصرف خودسرانه مکملهای آهن خودداری کنید.
4- پرکاری یا کمکاری تیروئید
از آنجایی که غده تیروئید با کنترل تولید پروتئین به همراه اکسیژن، به تنظیم متابولیسم بدن کمک میکند؛ میتواند بر رشد فولیکولهای مو تاثیر بگذارد. برای همین هرگونه اختلالی که عملکرد تیروئید را از حالت تعادل خارج کند، میتواند رشد و سلامت مو را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین کمکاری تیروئید منجر به کمخونی میشود و ریزش مو در زنان را به همراه خواهد داشت.
5- کمبود ویتامین ها
ویتامینها نقش مهمی در تأمین انرژی و سلامت پوست و مو شما خواهند داشت. به عنوان مثال اگر با کمبود ویتامین B12 مواجه هستید، علاوه بر احساس خستگی و نداشتن انرژی، منتظر ریزش موهای خود نیز باشید. چرا که این نوع ویتامین بر سلامت گلبولهای قرمز تاثیر میگذارد، اکسیژنرسانی به بافتهای پوست را بهبود میبخشد و رشد و سلامت موها را افزایش میدهد.
6- بیماری های مختلف و مصرف داروهای خاص
وجود بیماریهای مختلف همچون سرطان، کیست، تنبلی تخمدان و لوپوس منجر به ریزش مو در زنان میشوند. همچنین مصرف برخی از داروها ریزش مو را در افراد به دنبال خواهد داشت. به همین علت بسیاری از پزشکان مو بر این مورد توافق دارند که برای داشتن موهایی سالم، باید بدنی سالم داشته باشید. علاوه بر اینها، بسیاری از زنان در دوران بارداری و شیردهی و همچنین پس از زایمان دچار ریزش مو میشوند که با مشورت با پزشک میتوانند نسبت به درمان آن اقدام کنند.
7- رژیم غذایی نامناسب
در پاسخ به اینکه ریزش مو چیست؟ علل و درمان ریزش مو در زنان چگونه انجام میشود؛ میتوان به عدم وجود رژیم غذایی سالم در خانمها اشاره کرد. وجود مواد مغذی مو در وعدههای غذایی از مغزیجات گرفته تا انواع غذاهای گوشتی و دریایی به داشتن موهایی سالم و درخشان شما کمک خواهند کرد.
8- عدم مراقبت درست از مو
اگر از محصولات بهداشتی و مراقبتی اشتباه و بیکیفیت استفاده میکنید؛ ریزش مو سر شما خارج از انتظار نخواهد بود. به طور مثال اگر پوست سر شما خشک است و همچنان از شامپو های مخصوص موهای چرب استفاده میکنید یا اهمیت روغن تراپی را دست کم میگیرید؛ پس از مدتی نه تنها شاهد ریزش موهای خود خواهید بود، بلکه با شوره سر نیز مواجه میشود. البته میتوانید با توجه به اینکه برای شوره سر چه باید کرد، آن را درمان کرده و ریزش مو خود را نیز کاهش دهید.
9- افزایش سن
با افزایش سن و پا گذشتن به دوران یائسگی، ریزش مو در زنان شدت پیدا میکند، چرا که سطح تولید استروژن و پروژسترون کاهش یافته و تغییرات هورمونی رخ میدهند. در این زمان بدن تلاش میکند خود را با شرایط جدید وفق دهد، ازاینرو تغییرات فیزیکی زیادی همچون ریزش مو شدید در زنان یائسه رخ میدهد.
10- کاهش وزن شدید
اگر به دنبال آن هستید که در مدت زمان کم، وزن خود را کاهش دهید، قید موهای پرپشت و سالم را بزنید. چرا که رژیمهای سخت، مواد مغذی مو را تأمین نمیکنند و به ساختار آن آسیب میرسانند. همچنین وجود مشکلات گوارشی که منجر به کاهش وزن شدید میشوند، ریزش مو در زنان را افزایش میدهند.
5 روش موثر در درمان ریزش مو
با اینکه میتوانید با توجه به دلایل ریزش مو، از آن پیشگیری کنید؛ اما بهتر است در صورت وجود برخی از آنها همچون عدم تعادل هورمونی زیر نظر پزشک قرار بگیرید و به درمان آن بپردازید. در ادامه به بهترین روشهای درمان ریزش مو در خانمها پرداخته شده است.
1- مزوتراپی
یکی از روشهایی که سرعت نتیجهگیری بالایی در ریزش مو در زنان دارد، مزوتراپی است که روش تزریقی تهاجمی بوده و مانع از ریزش مو میشود. در طی فرایند تزریق دارو، مواد مغذی همچون ویتامینها و آنتیاکسیدانها به سلولهای مو میرسند و گردش خون را افزایش میدهند. به طور معمول دوره درمان مزوتراپی حدود 4 ماه است که با مراقبتهای ویژه میتوان به نتیجه بهتری نیز دست پیدا کرد.
2- پی آر پی (PRP)
پی آر پی نیز همچون مزوتراپی به صورت تزریقی انجام میشود. در روش PRP (پی آر پی) ابتدا از بیمار نمونه خون گرفته میشود؛ سپس با جداسازی پلاکت و سلولهای بنیادین، به همراه مواد معدنی به پوست سر تزریق میشود. برای دستیابی بهتر به نتیجه این روش، از مراقبتهای ویژه آن غافل نشوید.
3- استفاده از داروهای مناسب
با توجه به اینکه ریزش مو چیست؟ علل و درمان ریزش مو در زنان، میتوانید با مشورت پزشک از انواع داروهای تقویتی مو استفاده کنید. مکملهای دارویی که شامل انواع ویتامین و مواد معدنی همچون روی و آهن هستند، در سلامت مو نقش مهمی ایفا میکنند و مانع از ریزش آن میشوند.
4- مراقبت از مو
شستشوی منظم و رعایت بهداشت مو، استفاده از محصولات بهداشتی باکیفیت، روغن تراپی تنها بخش کوچکی از مراقبتهای مو به شمار میروند. شما میتوانید با توجه به توصیههای زیر از موهای خود مراقبت کنید و مانع از ریزش آنها شوید.
- موهای خیس را شانه نکشید. (شانه کشیدن را به آرامی و از پایین موها به سمت بالا انجام دهید)
- از باد ملایم سشوار برای خشک شدن موها استفاده کنید.
- از روغن و ماسک موهای تقویتکننده غافل نشوید.
- موهای خود را محکم با حوله نپوشانید.
- با موهای خیس نخوابید.
5- داشتن سبک زندگی سالم
وجود رژیم غذایی سالم، خواب کافی، فعالیتهای ورزشی روزانه و دوری از تنشهای استرسزا و روانی به شما کمک میکنند تا پوستی شاداب و موهایی سالم داشته باشید. چرا که راز داشتن موهایی درخشان و کاهش ریزش مو در زنان و مردان، تنها در داشتن بدنی سالم و پرانرژی است. پس اگر میخواهید زیبایی موهای خود را حفظ کنید؛ نقش سلامت جسم و روان خود را دست کم نگیرید.
درمان ریزش مو و بهبود سلامت آنها
وجود ریزش مو در زنان و مردان، باعث نگرانی بسیاری از آنها شده است و وحشت آنها را از مبتلا شدن به طاسی چندین برابر میکند. چرا که موها نقش مهمی در زیبایی ظاهر فرد میگذارند و وجود بیماری در آنها از شوره سر گرفته تا ریزش مو، اعتمادبهنفس افراد را کاهش میدهد. اگر شما هم به ریزش مو مبتلا هستید؛ جای هیچ نگرانی نیست! تنها کافی است با آشنایی با دلایل مختلف آن، و مراجعه به پزشک علل آن را تشخیص دهید و با روشهای گوناگون نسبت به درمان آن اقدام کنید.
ارسال دیدگاه